IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Bots ignoring profile, bots are ignoring profile settings
The Sith
post Sep 14 2014, 08:24 PM
Post #1


Newbie
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 14-September 14
Member No.: 2,355



Hello!

First of all, congratulations for the coder of this bot. It's really something. This is my first post here. I've registered because I'm facing a disheartening problem.

I've edited all 32 profiles, setting 16 for Allies (team 2) and 16 for Axis (Team 3). Launcher here doesn't work, so I activate the plugin and add bots manually. But when I do, the bots ignore the team settings!!!! Bots that are supposed to be on Allies become Axis and vice-versa.

The only way I found for bots to respect team setting is by using "addbot" only. That wouldn't be a problem, except that for some reason, the plugin renders mp_limitteams useless. That means I'll have a team with 9 bots and other with 3, sometimes.

So every time I start a game I have to go through this ordeal of adding bot, kicking bot, adding bot, kicking bot, until I have balanced teams. sad.gif

Could anybody shed a light on the issue?

Thanks in advance!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
madmax2
post Sep 15 2014, 07:35 AM
Post #2


RCBot Guru
*****

Group: Waypointers
Posts: 788
Joined: 2-March 12
From: USA, WA state
Member No.: 2,162



Welcome to RCbot forums...

If you want perfectly balanced teams by class, try adding bots from the rcbot config.ini, and disable min/max bots, like this :

rcbot addbot 0 2
//rcbot addbot 0 3
rcbot addbot 1 2
rcbot addbot 1 3
rcbot addbot 2 2
rcbot addbot 2 3
rcbot addbot 3 2
rcbot addbot 3 3
rcbot addbot 4 2
rcbot addbot 4 3
rcbot addbot 5 2
rcbot addbot 5 3
rcbot addbot 3 2
rcbot addbot 3 3

(rcbot addbot <class> <team> <name>)

This forces bot classes to specific teams. name doesn't seem to work. bots still use a random profile so if your profile bot names are axis or allied specific, you will get some German named bots on allied team and vice versa... Also, set rcbot_change_classes 0, to keep teams balanced by class...

I just remark out (//) the class I want to play, usually rifleman...

Yeah, if you want bots to respect the "team" settings in the profiles, you will have to use min/max bots instead of addbot, like:

rcbot config min_bots 11
rcbot config max_bots 14

bots will join until max_bots minus 1, 13 bots in this example... bots should join correct teams with proper names from the profiles, but the classes you get will be random depending on the profile loaded. What i mean is, you may get 3 snipers on axis and no riflemen, 2 mg's and no rocket bots, etc... So i'd recommend setting rcbot_change_classes 1 when using min/max bots, bots will keep changing classes throughout the round, so it helps balance the team classes... This works well to randomize the matches.

The main reason I use addbots instead, is because my PC won't handle more than 16 bots, and I want teams evenly matched by class to test waypoints. But if your PC will handle more bots, min/max bots may be what you want to use?

Note, occasionally I get unbalanced teams too, usually when I load the first map (listen server), not sure why? I just reload the map and teams stay balanced after that... rolleyes.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
The Sith
post Sep 15 2014, 04:46 PM
Post #3


Newbie
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 14-September 14
Member No.: 2,355



Thank you so much for replying madmax!

Using rcbot addbot (x) (x) doesn't work for me, not because I'm afraid of getting a team of MGunners (that would be impossible anyway, I have only 2 profiles for MGs), but because of Bots landing on the wrong team.

Actually, I had tried min/max bots line on config.ini before. The bots do respect team settings, but I ALWAYS get terribly unbalanced teams, like, 10 x 4, 8 x 2, etc...


QUOTE(madmax2 @ Sep 15 2014, 01:35 AM) *


Note, occasionally I get unbalanced teams too, usually when I load the first map (listen server), not sure why? I just reload the map and teams stay balanced after that... rolleyes.gif


How do you reload it? Do you have sv_cheats = 0 or 1 ? As I said, I always get unbalanced teams, never mind how many times or how different maps I load.. sleep.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
madmax2
post Sep 15 2014, 08:36 PM
Post #4


RCBot Guru
*****

Group: Waypointers
Posts: 788
Joined: 2-March 12
From: USA, WA state
Member No.: 2,162



Yep, I'm having the same problem with min/max bots, the balancing was unreliable on listen server, I just didn't run enough checks on it last night. I spent a good 2hours+ trying different things on rcbot2 .85 (shhh, i haven't got .91 installed yet ohmy.gif ). It seemed to help a little to set this in the rcbot config.ini, but it still was not reliable...

rcbot config min_bots 13
rcbot config max_bots 14

mp_limitteams 1

I often could not join my preferred team, or had unbalanced teams. I tried jumping in before all bots joined, and after all bots joined, neither worked reliably.

This is why I use addbot, to balance the teams & force the classes I want on each team, it works good for me. But it ignors the team setting in the profiles, and you must use the <class> & <team> settings with addbot for it to work. Be sure min & max bots is disabled. And wait for all bots to join before you join, or teams may unbalance...

Using just addbot in the config.ini, the results are the same as min/max bots, bots use the team setting in the profile to select the team it is joining, so the results are random. There is probably a sourcemod plugin to force team balancing, but it may not respect the team setting in the profile, just like addbot <class> <team>.

I have sv_cheats 1, just because I often switch back to older rcbot2 versions (.76). When I reload map, I just disconnect back to dods menu & start map again, but it is not correcting the team balance when using min/max bots, only helps when using addbot as discribed above.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



- Lo-Fi Version Time is now: 20th January 2019 - 03:48 PM