IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> CBotGAValues::get(int)() error
RoboCop
post Jul 7 2018, 06:02 PM
Post #1


RCBot Fan
****

Group: Moderator
Posts: 109
Joined: 17-December 15
From: Dundee, Scotland
Member No.: 2,435



Hello I've noticed a tiny problem with RCBot 1.442-beta that I've recompiled and upgraded. I am not familiar with all of the src code scripts but it appears from what I've found from GDB that RCBot crashes on DMC with this error:-

CODE
Thread 1 "hlds_linux" received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
0xf3554e6e in CBotGAValues::get(int) ()
   from /home/desktop/steamcmd/hlds/rcbot/dlls/rcbot_mm.so
(gdb) bt
#0  0xf3554e6e in CBotGAValues::get(int) ()
   from /home/desktop/steamcmd/hlds/rcbot/dlls/rcbot_mm.so
#1  0xf357c5db in CPerceptron::setWeights(CBotGAValues*, int, int) ()
   from /home/desktop/steamcmd/hlds/rcbot/dlls/rcbot_mm.so
#2  0xf3529e77 in CBot::SpawnInit(int) ()
   from /home/desktop/steamcmd/hlds/rcbot/dlls/rcbot_mm.so
#3  0xf3546134 in CBot::Think() ()
   from /home/desktop/steamcmd/hlds/rcbot/dlls/rcbot_mm.so
#4  0xf357280b in CBotGlobals::StartFrame() ()
   from /home/desktop/steamcmd/hlds/rcbot/dlls/rcbot_mm.so
#5  0xf356776f in StartFrame() ()
   from /home/desktop/steamcmd/hlds/rcbot/dlls/rcbot_mm.so
#6  0xf3a1ecd8 in main_hook_function_void(unsigned int, enum_api_t, unsigned int, void const*) ()
   from /home/desktop/steamcmd/hlds/./dmc/addons/metamod/metamod.so
#7  0xf3a218e1 in mm_StartFrame() ()
   from /home/desktop/steamcmd/hlds/./dmc/addons/metamod/metamod.so
#8  0xf7745db8 in SV_Physics () at ../engine/sv_phys.c:1985
#9  0xf773dcb6 in SV_Frame () at ../engine/sv_main.c:9238
#10 0xf7705f62 in _Host_Frame (time=0.00798809901) at ../engine/host.c:1404
---Type <return> to continue, or q <return> to quit---
#11 0xf7706322 in Host_Frame (time=0.00798809901, iState=1,
    stateInfo=0xffffd6ac) at ../engine/host.c:1522
#12 0xf772a9dc in CEngine::Frame (this=0xf77c16a0 <g_Engine>)
    at ../engine/sys_engine.cpp:245
#13 0xf7727d43 in CDedicatedServerAPI::RunFrame (this=<optimized out>)
    at ../engine/sys_dll2.cpp:1235
#14 CDedicatedServerAPI::RunFrame (
    this=0xf77bcd00 <__g_CDedicatedServerAPI_singleton>)
    at ../engine/sys_dll2.cpp:1226
#15 0x08049c65 in RunServer () at ../dedicated/sys_ded.cpp:766
#16 0x08049472 in main (argc=20, argv=0xffffd8e4)
    at ../dedicated/sys_ded.cpp:1146


Before you ask no this isn't using the Sven CBase headers or that, just the main headers from the RCBot v1.441 src code. Also I've allowed support for the MetaAPI 5:13, where the older version was at 5:10. If anyone is curious on what bits I've tampered with, you can use Gedit or NotePad to and use "Find" command and search for "[APG]" where I've added the comments where I suspect of any possible issues or flaws.

Does this line contain the possible cause of the crash for DMC, or have I messed up the src code slightly? This script was already typed up before I edited this src code.

https://github.com/APGRoboCop/rcbotold/blob...bot_ga.cpp#L106
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Solokiller
post Jul 11 2018, 08:25 AM
Post #2


Member
**

Group: Members
Posts: 21
Joined: 17-December 16
Member No.: 2,482



Try adding a range check to the method to see if the index given is valid or not, that'll help.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Cheeseh
post Jul 18 2018, 08:54 AM
Post #3


Admin
*****

Group: Admin
Posts: 2,924
Joined: 11-September 03
From: uk
Member No.: 1



it could be a correupt .rb file -- try deleting the .rb files and see if the crash happens again

may need to add guarding for this in code
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 16th November 2018 - 10:25 AM