IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

16 Pages V < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> RCBot 1.4 BETA, For NS 3.0 + other stuff (GET IT :P)
Hybridclaw
post Mar 16 2005, 03:07 AM
Post #21


Member
**

Group: Members
Posts: 13
Joined: 13-August 04
Member No.: 387



rolleyes.gif laugh.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
LordSkitch
post Mar 17 2005, 12:09 PM
Post #22


I cuddle with my bots.
*****

Group: Moderator
Posts: 980
Joined: 16-April 04
From: Alvin, Texas
Member No.: 291



Noticed a possible bug with this latest build.. after say.. mmmmm 11 hours or so, the bots.. sorta.. stop.

It may be due to one of my other plugins running, but it hasn't happened til I upgraded to the latest build. They sorta just stand there, looking around. They won't move by order or anything, they won't even trigger entry/exit sounds I have set up (they normally do and it pisses everyone off, so I have to edit the damned plugin).

Only way to fix it seems to be to kill the console and restart it...

Any idea what you coulda changed that would cause them to freak out?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Cheeseh
post Mar 17 2005, 08:57 PM
Post #23


Admin
*****

Group: Admin
Posts: 3,017
Joined: 11-September 03
From: uk
Member No.: 1



deadlock ... ?? I have a time-out though for tasks.

I dunno I'd need to debug it for 11 hours blink.gif blink.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
LordSkitch
post Mar 17 2005, 09:10 PM
Post #24


I cuddle with my bots.
*****

Group: Moderator
Posts: 980
Joined: 16-April 04
From: Alvin, Texas
Member No.: 291



Well like.. just one time, after a few many hours, the bots join, then do nothing. Stand there, looking around. 's like all my botfondling has left them cataleptic... ohmy.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Sandman[SA]
post Mar 17 2005, 09:27 PM
Post #25


RCBot Waypointer
*****

Group: Moderator
Posts: 987
Joined: 15-September 03
From: Philadelphia
Member No.: 19



Let me ask you this. Did someone try changing maps doring those few seconds that your frozen in place when a new round was about to begin?

I have found that changing the map at that very moment will cause the bots to stop moving and is 100% reproducable.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
LordSkitch
post Mar 17 2005, 10:12 PM
Post #26


I cuddle with my bots.
*****

Group: Moderator
Posts: 980
Joined: 16-April 04
From: Alvin, Texas
Member No.: 291



::rubs his chin:: I'll try it here in a few and see what I come up with..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
LordSkitch
post Mar 19 2005, 11:42 PM
Post #27


I cuddle with my bots.
*****

Group: Moderator
Posts: 980
Joined: 16-April 04
From: Alvin, Texas
Member No.: 291



Whats with the fitness thing? What're they learnin'?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Cheeseh
post Mar 20 2005, 12:42 AM
Post #28


Admin
*****

Group: Admin
Posts: 3,017
Joined: 11-September 03
From: uk
Member No.: 1



QUOTE (LordSkitch @ Mar 19 2005, 11:42 PM)
Whats with the fitness thing? What're they learnin'?

read the first post again tongue.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
LordSkitch
post Mar 20 2005, 01:44 AM
Post #29


I cuddle with my bots.
*****

Group: Moderator
Posts: 980
Joined: 16-April 04
From: Alvin, Texas
Member No.: 291



Well I figured it was the part about when/where to take cover, but what is it they actually learn?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Sandman[SA]
post Mar 20 2005, 08:56 AM
Post #30


RCBot Waypointer
*****

Group: Moderator
Posts: 987
Joined: 15-September 03
From: Philadelphia
Member No.: 19



QUOTE (LordSkitch @ Mar 20 2005, 01:44 AM)
but what is it they actually learn?

That humans can be lame $hit$ sometimes. laugh.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
LordSkitch
post Mar 20 2005, 09:29 AM
Post #31


I cuddle with my bots.
*****

Group: Moderator
Posts: 980
Joined: 16-April 04
From: Alvin, Texas
Member No.: 291



laugh.gif they oughta learn the common locations of the jerks that camp them in combat maps!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Cheeseh
post Mar 20 2005, 11:27 AM
Post #32


Admin
*****

Group: Admin
Posts: 3,017
Joined: 11-September 03
From: uk
Member No.: 1



lecture!

they don't learn from humans, just their progress, like the fitness is actually their survival time + frags when they died. So the better fitness then the better the constants were that were set in the bot, like:

the tendancy to take cover with certain health and health lost
the tendancy to face something thats shooting them with certain health and health lost
the tendancy to follow an enemy depending on its health etc

I also work out a grid of costs for the bots, this is just an imaginary 512unit wide 2d grid around a bot that works out costs around entities in the game.

somthing like this
CODE

[1][-1][1][2][4]
[2][0][2][4][6]
[0][2][B][2][4]
[2][4][2][4][6]
[4][3][2][3][4]


where the costs are summed from multiplying a constant value around a radius from each entity it sees nearby, using a decaying function. The constants for each entity are changed depending on the bots fitnesses.

The bot uses these when it can't find a cover spot or if it's standing still and shooting an enemy or shooting an enemy that's quite near it's proximity.

e.g. the bot will move to the lowest cost grid point when that happens
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Gruuunt
post Mar 20 2005, 11:31 AM
Post #33


Advanced Moron
****

Group: Waypointers
Posts: 286
Joined: 21-December 03
From: Droitwich Spa, Worcestershire, Uk
Member No.: 143



Phew - Have you ever thought of working for the inland revenue.... unsure.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
LordSkitch
post Mar 20 2005, 04:38 PM
Post #34


I cuddle with my bots.
*****

Group: Moderator
Posts: 980
Joined: 16-April 04
From: Alvin, Texas
Member No.: 291



Cheeseh's gonna take over the world one day laugh.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
LordSkitch
post Mar 23 2005, 11:18 AM
Post #35


I cuddle with my bots.
*****

Group: Moderator
Posts: 980
Joined: 16-April 04
From: Alvin, Texas
Member No.: 291



They're still doin the sitting there doing nothing thing... I did a rcbot debug nav 1 and.. i was HOPING the debug stuff would be written to the log but it wasn't, I'm gonna try Sandys insta-break-the-server thing real quick..

I tried like 11 times in a row, before, during, and after the dings to let you know the rounds starting and couldn't get them to freeze.. but.. anyhow.. I did the rcbot debug nav 1 thing, and if I remember correctly, they ALL were trying to get from 1 waypoint to whatever waypoint they were trying to get to.. some odd waypoint 114 or something.. 160 maybe.. I don't remember off hand.. I'll try and catch them froze again and see if I can tell what they're doing..



Oh! And now that they got this grid of sexiness what which tells em where stuffs at... think they could use that grid to know when NOT to gestate and to reload randomly?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Cheeseh
post Mar 23 2005, 06:31 PM
Post #36


Admin
*****

Group: Admin
Posts: 3,017
Joined: 11-September 03
From: uk
Member No.: 1



what map was it on? when did it happen (i.e. round end?) did map change before bots stopped, ??
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
LordSkitch
post Mar 23 2005, 10:13 PM
Post #37


I cuddle with my bots.
*****

Group: Moderator
Posts: 980
Joined: 16-April 04
From: Alvin, Texas
Member No.: 291



The map it happened on mine was.. umm.. veil, but it's happened on hera and metal too, I dunno if the map was changed before... next time it happens I'll pay closer attention..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
LordSkitch
post Mar 30 2005, 11:40 PM
Post #38


I cuddle with my bots.
*****

Group: Moderator
Posts: 980
Joined: 16-April 04
From: Alvin, Texas
Member No.: 291



I got two pictures of the bots' descent into madness, one with nav on, and one with everything but nav and touch on, cause two bots were touching and spamming it all up.

nav debug
other debug
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Cheeseh
post Mar 31 2005, 11:03 AM
Post #39


Admin
*****

Group: Admin
Posts: 3,017
Joined: 11-September 03
From: uk
Member No.: 1



did you try joining the game and use "rcbot debug_bot <bot name>" it will show their current tasks so I can see what it is each of them are doing
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
LordSkitch
post Mar 31 2005, 10:26 PM
Post #40


I cuddle with my bots.
*****

Group: Moderator
Posts: 980
Joined: 16-April 04
From: Alvin, Texas
Member No.: 291



I'll do that the next time i catch em braindead
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

16 Pages V < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



- Lo-Fi Version Time is now: 21st August 2019 - 08:03 AM