IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> BG1 Files, Anyone have them?
Aldarith
post Oct 23 2015, 02:00 AM
Post #1


Newbie
*

Group: Members
Posts: 6
Joined: 23-October 15
Member No.: 2,416



Hey all,

Just wondering if anyone has the old waypoint files anywhere - none of them seem to be archived anywhere I have looked.

I'm really looking for'ard to playing it again, even with bots!

Thanks for your time!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
madmax2
post Oct 25 2015, 04:27 AM
Post #2


RCBot Guru
*****

Group: Waypointers
Posts: 854
Joined: 2-March 12
From: USA, WA state
Member No.: 2,162



Hi

Checked my back-ups, guess all I have are the wpts that came with rcbot. Ancient's site quit working a long time ago sad.gif . I never did download 1.0f, I have older versions of BG. Maybe someone has them???
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Aldarith
post Oct 25 2015, 06:43 AM
Post #3


Newbie
*

Group: Members
Posts: 6
Joined: 23-October 15
Member No.: 2,416



Hey, thanks for the response!

I certainly hope someone does - they must be somewhere!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Aldarith
post Aug 26 2019, 05:47 AM
Post #4


Newbie
*

Group: Members
Posts: 6
Joined: 23-October 15
Member No.: 2,416



I'm still looking for any and all RCbot files for Battlegrounds!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
madmax2
post Aug 26 2019, 10:04 PM
Post #5


RCBot Guru
*****

Group: Waypointers
Posts: 854
Joined: 2-March 12
From: USA, WA state
Member No.: 2,162



3ddeath was asking for help with waypoints too... I did download BG 1.0f a while back, but did not get to installing it, or looking at the waypoints... Sorry it has taken so long, but my time has been somewhat limited the last few months (for waypointing). Are you just using the stock waypoints that came with rcbot, or do you know of some other rcw's that need fixing for BG 1.0f ?

Give me download links to any rcw's that you know of, that I should look at ???
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Aldarith
post Aug 31 2019, 05:12 PM
Post #6


Newbie
*

Group: Members
Posts: 6
Joined: 23-October 15
Member No.: 2,416



Hey there,

I am actually trying to get RCbot running with BG1 and am having trouble getting it going at all (which is odd, because I had it going on a previous computer). I'd like to waypoint for it as well.

I wish I could find all the BG1 maps I used to have. There was one called Castle_X I believe that I'd want to waypoint.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
madmax2
post Aug 31 2019, 06:29 PM
Post #7


RCBot Guru
*****

Group: Waypointers
Posts: 854
Joined: 2-March 12
From: USA, WA state
Member No.: 2,162



QUOTE(Aldarith @ Aug 31 2019, 09:12 AM) *

Hey there,

I am actually trying to get RCbot running with BG1 and am having trouble getting it going at all (which is odd, because I had it going on a previous computer). I'd like to waypoint for it as well.

I wish I could find all the BG1 maps I used to have. There was one called Castle_X I believe that I'd want to waypoint.

Are you trying to install this version, RCbot for Natural Selections on the main files page?

http://rcbot.bots-united.com/files.htm

This dll, http://rcbot.bots-united.com/downloads/rcb.../rcbot_beta.zip

I think that would be the correct one to use...

I think the support for BG is still in the Svencoop 4.8 package, but not sure if there would be issues?

If you don't get it going, i'll see if I can install it myself, got some other stuff to do today... wink.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Aldarith
post Sep 1 2019, 03:28 PM
Post #8


Newbie
*

Group: Members
Posts: 6
Joined: 23-October 15
Member No.: 2,416



Thank you for the links, the second link had the file I needed!

I was able to get RCBOT running with The Battlegrounds by installing RCBOT directly inside The Battlegrounds directory, then I put the DLL you linked to into RCBOT/DLLs and then updated the The Battlegrounds Liblist.gam to point to it (gamedll "/rcbot/dlls/rcbot.dll").

Now the game no longer crashes when I load a map from the menu!


I need to learn how to waypoint now.... any chance you could direct me to the appropriate documentation?

Seems like all I need to do is use console commands (which would be really ideal because I could just bind them), is that so?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
madmax2
post Sep 2 2019, 05:39 PM
Post #9


RCBot Guru
*****

Group: Waypointers
Posts: 854
Joined: 2-March 12
From: USA, WA state
Member No.: 2,162



Sorry for late reply, my PC has been freezing up / crashing, so i've been trying to fix it this weekend,
might be the main board? sad.gif

Yes, you can use key binds , plus rcbot has a very useful menu to fill in the gaps in your binds. Yeah,
waypointing info is scattered about in the forums. My binds are in the middle of this post, which also has some
useful rcbot cheats for waypointing... That topic is mostly about ladders, not sure if BG has ladders?

http://rcbot.bots-united.com/forums/index....ost&p=12645

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Aldarith
post Sep 3 2019, 06:03 AM
Post #10


Newbie
*

Group: Members
Posts: 6
Joined: 23-October 15
Member No.: 2,416



QUOTE(madmax2 @ Sep 2 2019, 05:39 PM) *

Sorry for late reply, my PC has been freezing up / crashing, so i've been trying to fix it this weekend,
might be the main board? sad.gif

Yes, you can use key binds , plus rcbot has a very useful menu to fill in the gaps in your binds. Yeah,
waypointing info is scattered about in the forums. My binds are in the middle of this post, which also has some
useful rcbot cheats for waypointing... That topic is mostly about ladders, not sure if BG has ladders?

http://rcbot.bots-united.com/forums/index....ost&p=12645


Amazing, thank you for all your help Max!

Something I noted is that after adding basic waypoints to BG_Frostlake, only some bots attempt to leave spawn.

3-4 american bots on a team of 5 will usually escape spawn but only 1 or 2 of the british (or less) attempt to leave the starting area. I've tried reducing the number of points leading out, or increasing, but behavior doesn't seem to change.

Any suggestions?


Also, do you know anything about modifying bot behavior? I'd like to encourage the bots to prioritize melee attacks more but & to crouch less but I'm not sure how I can tweak their behaviors.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
madmax2
post Sep 3 2019, 11:27 PM
Post #11


RCBot Guru
*****

Group: Waypointers
Posts: 854
Joined: 2-March 12
From: USA, WA state
Member No.: 2,162



You may need to place some objective/EOL waypoints on any goals or capture areas to get them moving better. At least one at each end of the map, say if it was a capture the flag type map, or if there are not any goals, but for the teams to move towards the other end of the map, etc...

You will find it in the waypoint menu

CODE
rcbot waypoint_menu

or you should be able to bind it, something like

CODE
rcbot waypoint objective


If that doesn't work try rcbot help or waypoint help in the console to get the correct syntax

I can't check it right now, I've uninstalled my graphics card drivers for testing my PC problems...

Off hand I can't think of anything to adjust the crouching behavior, except maybe they are catching on things, so some path cleanup/removal or adjust waypoint positions to prevent that???

melee weapons would be in the bot_weapons.ini , I don't think BG weapons are in there by default , but might get added the first time the game is run, perhaps? You would probably need to increase the priority on melee weapons, and perhaps decrease it for other weapons. Can be a bit tricky, not sure if it would work for melee weapons to well??
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



- Lo-Fi Version Time is now: 12th November 2019 - 04:29 AM