IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Lift button, well..
[ASA]ODEN
post Dec 27 2003, 02:43 PM
Post #1


Member
**

Group: Members
Posts: 19
Joined: 27-December 03
Member No.: 153



I try to make waypoints and paths through the Marines first lift on ns_hera (but question is generic tongue.gif )

Situation:
I start with a normal WP (Blue) and a LiftButton WP (Red) in front of the lift button (x) from which I put a one-way path to a Wait-For-Lift WP (White) on the elevator.

Impressive graphics:
B---R-x------W

Result:
Still, bots don't push the button - merely waits specified 10 secs and jumps out getting hurt (poor bot wink.gif )

Q: How is the "red" WP supposed to be used?

(Tried with normal blue and seen bot push the button once or twice (out of hundreds of tests biggrin.gif , this since bots push the door button at a blue waypoints)

regards
Oden
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Cheeseh
post Dec 27 2003, 04:33 PM
Post #2


Admin
*****

Group: Admin
Posts: 3,017
Joined: 11-September 03
From: uk
Member No.: 1



if there are lift buttons dont use any wait for lift waypoints for a start tongue.gif (These are mainly for lifts that just move around on their own..) This is because if the bot finds a lift button waypoint it will look for a button near it and press it then wait for the lift when it presses it.

And put the lift button waypoint near the lift and near the button. It doesnt need to be right next to the button, it just needs to be visible from the lift button waypoint and make sure it is near the lift too.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Suzaku
post May 19 2004, 10:31 PM
Post #3


Member
**

Group: Members
Posts: 14
Joined: 19-May 04
Member No.: 302



does the lift waypoint have to be a bit away from the lift, because i noticed on one of the standard ns maps, that ALL well, 99% of the rcbot aliens got stuck under a lift (which was vital to that part of the map), im just wondering, because i tend to waypoint maps with very minimal ladders and lifts because i do not know how to waypoint them properly
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Cheeseh
post May 19 2004, 10:46 PM
Post #4


Admin
*****

Group: Admin
Posts: 3,017
Joined: 11-September 03
From: uk
Member No.: 1



It CANNOT be directly underneath a lift!!!

It HAS to be at a point where it is visible from the button AND at a safe place to wait for the lift to come down.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Sandman[SA]
post May 20 2004, 03:40 AM
Post #5


RCBot Waypointer
*****

Group: Moderator
Posts: 987
Joined: 15-September 03
From: Philadelphia
Member No.: 19



The "wait_for_lift" (white) waypoint is to be used at lifts that move when touched, NOT TO BE USED ON LIFTS WITH A BUTTON OR SWITCH!

The "lift_button" (red) waypoint is used for just that. It must be placed with-in reach of the lift button so the bots will know to hit the use key there before they can procede.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Suzaku
post May 20 2004, 05:41 AM
Post #6


Member
**

Group: Members
Posts: 14
Joined: 19-May 04
Member No.: 302



ok thx
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
|2usty
post Jun 20 2005, 05:54 AM
Post #7


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 89
Joined: 7-January 04
Member No.: 173



Probably not something you'd wan't to play with after all this time Cheese but would it be possible to make a few different types of "wait for lift" waypoint, for example: different amount's of time for each one so that if the lift shaft is a small one then the bot would only need a 5 second "wait for lift' waypoint before proceeding and of course longer periods of time for larger lift shafts.



User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Cheeseh
post Jun 20 2005, 06:58 PM
Post #8


Admin
*****

Group: Admin
Posts: 3,017
Joined: 11-September 03
From: uk
Member No.: 1



dont use wait for lift waypoints for lifts that use buttons, they will do that them selves if they find the lift properly with lift button waypoints or more preferably by using "check for lift" waypoints
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Liger_XT5
post Jul 21 2005, 01:55 PM
Post #9


Member
**

Group: Members
Posts: 37
Joined: 20-July 05
Member No.: 602



i have a door-floor prob with my waypoints,

the is a floor on my map, nomblizkikko4, that open by a buttun on the top of the marines base witch is not close the floor-door, how do i get the bots to check to see if they can walk on it before they fall to their death?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Cheeseh
post Jul 21 2005, 09:00 PM
Post #10


Admin
*****

Group: Admin
Posts: 3,017
Joined: 11-September 03
From: uk
Member No.: 1



use a check for lift waypoint there
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Liger_XT5
post Jul 21 2005, 09:17 PM
Post #11


Member
**

Group: Members
Posts: 37
Joined: 20-July 05
Member No.: 602



ok, um, i havent noticed it in the waypoint menu
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Cheeseh
post Jul 21 2005, 10:36 PM
Post #12


Admin
*****

Group: Admin
Posts: 3,017
Joined: 11-September 03
From: uk
Member No.: 1



get the latest beta and goto "give flags" in the waypoint menu and keep going "more flags" until you find it
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



- Lo-Fi Version Time is now: 22nd September 2019 - 12:43 AM